Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Når skal vi få ett system som virker

Dette er ikke første gang man har lurt på om vi har det bra her oppe på berget. Min tanker går nå til den Filippinske damen som kom hit til Norge som Au Pair og fant kjærligheten, giftet seg og fikk barn, Les i Drammens Tidende.

Det særs triste her er at vi har siden en gang i forrige år 1000 bygget opp ett system for innvandring sammen med de europeiske landene. Dette for å forhindre uønsket innvandring. Systemet er bygget slik at alle saker tar en vis behandligstid unasett om det er trivielle saker eller ikke. Samtidig som vi bygger opp denne sentraliserte løsningen greier altså ikke denne løsningen å sørge for at informasjon og kunnskap kommer ut til de som står brukerne nær. Det være seg Politi, konsulat, ambassade eller de som på en eller annen måte er UD sin utstrakte hånd i distrikt og utland.

Som i denne saken skjønner jeg at NAV og skattedirektoratet ikke skjønner hva uf 4a 2 b står for i en arbeidstillatelse, men at politi ikke kan svare på det står meg som ett stort spørsmålstegn. Slik jeg forstår denne saken er det også mangel på informasjon ved utstedelse av Arbeidstillatelsen. Uansett på hvilket grunnlag man kom til Norge for i første omgang, så må man vel gi nødvendig informasjon til om hva man har lov til ved utstedelse av en arbeidstillatelse når den er begrenset. Nå ønsker jeg ikke å gå mer i detalj i denne saken da jeg ikke kjenner den mer enn hva jeg har lest i media, for det vil bare bli synsing.

Det som jeg vil oppfordre norske politikere til er å be UDI vise skjønn i denne saken, vi har andre som er begjært utlevert, men de er ennå ikke sendt hjem. Disse menneskene bidrar ikke til den norske velferd, men utnytter den.

Denne saken er ett bevis på at vi har ett system som svikter totalt. Nå skal vi sende ut en som har hedelige hensikter og straffe henne og hennes familie i over 3 år, samtidig som det vil bli en tung sak når de skal søke om familiegjenforening etter 3 år.

Comments are closed.